Archives

mei, 2016

Nominaties Foto Nationaal 2016

De nominaties voor Foto Nationaal 2016 zijn bekend.
Van De Zutphense zijn er drie leden genomineerd

Mylene van de Kamp met de serie in het slachthuis;
Peter Tump met de serie uit Oost Europa;
Bert Hunink met de serie over de Chassidische Joden

Een mooi resultaat. Eind september is de uitslag van de jury bekend.
In oktober gaat de winnaars door het land met een reizende expositie

Voor de foto’s klik hier

Clubavond 25 mei 2016

Op deze clubavond besteden we aandacht aan het eigen werk van onze leden.

 

Terugblik clubavond 11 mei jl.

Het werk van portretfotograaf René Nieuwenhuis stond centraal tijdens de bijeenkomst van 11 mei 2016. Samen met ‘host’ en interviewer Chaïm Bruining heeft hij deze avond voorbereid en foto’s geselecteerd uit het omvangrijke portfolio van René. Enigszins in chronologische volgorde presenteerde René deze werken, waarmee hij inzicht kon geven in de manier waarop hij zijn beelden opbouwt. Welke elementen bepalen in belangrijke mate zijn beeldtaal? Waarom kiest hij vnl. voor zwart-wit? Welke ontwikkelingen hebben zijn fotografie in de loop der jaren beïnvloed of bepaald? Op veel momenten kwamen de namen van Anton Corbijn en Erwin Olaf langs. Zestien leden hebben zich laten inspireren door René Nieuwenhuis en ieder van hen zetten foto’s op ‘de richel’, die zij hebben trachten te maken ‘in de geest van René’.
Deze manier van werken dwingt iedere fotograaf de beeldtaal van René Nieuwenhuis goed te onderzoeken en analyseren. René gaf van elke foto een beoordeling en liet zien waarom deze al dan niet door hem gemaakt had kunnen zijn. Een zeer leerzame avond. En inspirerend.

In the Spotlight Rene-14 In the Spotlight Rene-11 In the Spotlight Rene-7 In the Spotlight Rene-5 In the Spotlight Rene-3

 

Portfolio-avond 18 mei 2016

Het Fotografencollectief De Zutphense organiseert de portfolioavond 2016 van de Fotobond Gelderland Zuid.
De locatie is:

Gebouw ‘t Nut
Breegraven 1
7231 JA Warnsveld

En we beginnen om 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Clubavond 11 mei 2016

Vanavond is een bijzondere avond. In de “spotlight” staat vanavond on lid René Nieuwenhuis. René zal geïnterviewd worden door Chaïm Bruijning.

Clubavond 20 april 2016

Op deze avond gaan we even terug in tijd. De deelnemers aan de fotoreis naar Hamburg in oktober 2015 geven middels een slideshow een impressie van deze reis.

This site is protected by wp-copyrightpro.com