Archives

maart, 2016

Bondsfotowedstrijd 2016

Het fotografencollectief De Zutphense, heeft een gedeelde tweede plaats veroverd bij de Bondsfotowedstrijd 2016. We delen de prijs met de Amsterdamse NAFVA. En we hebben Fotokring Polderlicht uit Driehuis (bij Velsen) de eer van de eerste plaats moeten laten. Zij scoorden 234 punten en wij “slechts” 232. Robbin van Turnhout scoorde één van de schaarse bronzen stickers. Proficiat Robbin.

En natuurlijk ook de felicitaties aan al onze inzenders: Peter Tump, Yvonne Voeten, Mylene van de Kamp, Rudi Verhagen en Robbin van Turnhout. De leden van onze selectiecommissie hebben een goede neus gehad, waarvoor hartelijk dank.

Natuurlijk zijn we alleen tot zo’n resultaat gekomen dank zij de hele vereniging. Allen die hebben geprobeerd in de selectie te komen en die hun beste beentje voor hebben gezet ook hartelijk dank.

Voor meer informatie kijk op de site van Fotobond

 

Clubavond 30 maart 2016

Dit belooft een bijzondere clubavond te worden. Hans Toonen en Hans Wientjens. Twee namen, één foto. Want Toonen (camera) en Wientjens (licht en retouching) horen bij elkaar als dag en nacht. De beide heren werken 25 jaar samen, tegenwoordig vanuit hun studio in Arnhem of op locatie in binnen- en buitenland. Hun foto´s zijn wereldwijd te zien in bekende mannenglossy´s als Playboy, FHM, Maxim en Panorama. Het werk van Toonen en Wientjens valt op door mooie belichting, stijl en klasse. Voor meer informatie over Toonen en Wientjes klik hier

Terugblik clubavond 16 maart

Woensdag 16 maart 2016 hebben vele clubfotografen een presentatie gegeven van het mentoraat dat zijn gevolgd hebben. Het mentoraat werd gegeven door Henny Drijfhout.
Een zeer bevlogen, enthousiasmerende en welbespraakte docent van de Fotovakschool. Op individueel niveau heeft hij iedere deelnemende fotograaf ‘bij de hand genomen’ om ervoor te zorgen dat de ‘pupil’ een aspect van zijn of haar fotografie naar een hoger plan heeft getild. Iedere presentator beschreef het mentoraat vanuit zijn of haar perspectief en wat het opgeleverd heeft. Ook mentor Henny Drijfhout lichtte de vorderingen van iedere pupil toe. Voor veel fotografen kan het volgen van een mentoraat binnen clubverband enorm inspirerend zijn. Een positief-kritische confrontatie met je eigen ideeën en met je eigen kijk op jezelf als fotograaf. Iedereen heeft bij tijd en wijle zo’n fijne spiegel nodig.
Vanaf donderdag 17 maart is een nieuwe groep clubfotografen begonnen met een mentoraat onder ‘leiding’ van fotograaf en bondsmentor Peter van Tuyll.”

Clubavond 16 maart 2016

Op deze clubavond zien we de resultaten van de leden die hebben meegedaan aan het mentoraat bij Henny Drijfhout.
Het belooft een mooie en inspirerende avond te worden.

Terugblik clubavond 2 maart

Op 2 maart was de geboorte van een nieuwe vorm van onze clubavond.

“In de spotlight”

Op deze avond beet Gertjan van de Meent de spits af. Gezeten in een comfortabele fauteuil werd Gertjan geinterviewd door onze programma coördinator Chaim Bruijning. Op de beamer kwamen foto’s voorbij die Gertjan bijzonder vond en hem op een bepaalde wijze raakte. Vervolgens zagen we foto’s van onze leden die een poging hebben gewaagd om de stijl van Gertjan te benaderen. Een mooi en verfrissende avond. Die zeker wordt vervolgd met een nieuw “slachtoffer”.

IMG_0041

This site is protected by wp-copyrightpro.com