Archives

Meer Nieuws

Regio Expositie Gelderland Zuid

In de maand oktober is er een afdelingsexpositie van de regio Gelderland Zuid. Fotografencollectief De Zutphense is op deze expositie aanwezig met zes fotografen.  Anneke Lubbers, Mylene vd Kamp, Jos Petersen, Leon der Jongh, Jim van Iterson en Cees Duindam.

De opening vindt plaats op 2 oktober 16.00 uur door Peter van Tuyl.
Locatie ’t Brewinc, IJsselkade 13, Doetinchem van 2 – 30 oktober 2015
Voor openingstijden zie bijgaande flyer

1

Expositie Rene Nieuwenhuis en Frank Boots

Van 1 augustus tot 24 oktober 2015 exposeren onze clubleden Rene Nieuwenhuis en Frank Boots samen met andere leden van de Landelijke gespreksgroep Portret, van de Fotobond in huis Kinesis, Huis voor Fotografie in Delft.

De openingstijden zijn vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00  uur.

Op zondag 27 september zijn er 3 fotografen van de groep aanwezig: zij nemen werk mee, bespreken werk van bezoekers en John Schenk maakt desgewenst portretten en geeft adviezen en uitleg over studiofotografie. Zondag 11 oktober staat ingepland om met een aantal groepsleden ook een activiteit te ondernemen. Maar dat programma is nog niet rond. Wil je op die dag gaan, neem dan contact op om te informeren of er die dag iets gepland is.

poster-fotobond-portretgroep-huiskinesis-800px-vs2

Festival-Off in Naarden

Van van 14 mei t/m 21 juni 2015 is het veertiende FotoFestival Naarden en dus ook het Festival-OFF. In het rosarium achter het Comenius Museum exposeert het Fotocollectief Lumen waar enkele leden van De Zutphense in zitten. Meer info vindt u op de website van het Off Festival http://festival-off.nl

_MG_8587

Lezing natuur-fotograaf Theo Bosboom

Op dinsdag 24 maart 2015 komt de bekende natuur-fotograaf Theo Bosboom naar Wageningen. Hij zal een lezing geven over zijn werk. Dit gebeurt in het kader van de Lezingencyclus van de afdeling Gelderland Zuid. Alle leden van clubs in Gelderland Zuid zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

Camera Club Wageningen nodigt alle leden van fotoclubs uit de afdeling Gelderland Zuid uit voor een sprekersavond met natuurfotograaf Theo Bosboom. Op dinsdag 24 maart 2015 komt deze bekende fotograaf naar Wageningen om zijn werk te laten zien. Dit gebeurt in het kader van de Lezingencyclus van de afdeling. Natuurfotograaf Theo Bosboom (geboren in 1969 in Noordwijk) maakte zijn eerste foto’s van landschap en wildlife tijdens een reis naar Tanzania en Namibië. Snel daarna werd fotografie meer dan een hobby en steeds lastiger te combineren met zijn werk als advocaat. In 2013 gooide hij definitief het roer om en werd professioneel fotograaf. Theo is gespecialiseerd in landschap, wildlife, planten en macro. Hij wordt beschouwd als een creatieve natuurfotograaf met oog voor detail en compositie. Hij heeft een sterke voorkeur voor de ruige landschappen van bijvoorbeeld IJsland of de Spaanse noordkust, maar is ook in de Ardennen of op de Veluwe te vinden. Voor Theo is natuurfotografie de ideale mix tussen natuurbeleving en creatieve expressie. Hij zou het fijn vinden als zijn foto’s bijdragen aan de liefde voor en de bescherming van de natuur. Theo heeft al vele prijzen gewonnen, waaronder zeer recent de 1e en de 3e prijs in de categorie Natuur en milieu van de Zilveren Camera. Zijn werk is gepubliceerd in diverse tijdschriften en kranten. Een uitvoerige opsomming vind je op www.theobosboom.nl.

De lezing op 24 maart begint om 20.00 uur en wordt gehouden in Speeltuin Tuindorp, Floralaan 20B, Wageningen. We hopen velen van jullie te mogen begroeten. Het is zeer de moeite waard. Bestuur Camera Club Wageningen

Gespreksgroep Audiovisueel

Op 18 oktober a.s. organiseert de Gespreksgroep Audiovisueel van de Fotobond een OPEN DAG in De Vierstee te Maartensdijk met een gevarieerd aanbod van lezingen en projecties, zoals vermeld staat in bijgaand programma.

Dini van Gent,

Coördinator Gespreksgroep Audiovisueel.

Affiche OPEN DAG
Programma OPEN DAG

 

Foto-Film Festival

Het 17e Foto-Film Festival van het Noorden op zaterdag 8 november 2014

Op Zaterdag 8 november 2014 organiseert de Drentse AV Groep haar 17e Foto-Film Festival van het Noorden.

Tijdens het festival zullen in het vestzaktheater van “De Meenthe”, de Foto-Film Producties van makers uit Nederland, België en misschien uit Duitsland vertoond worden. De onderwerpen zijn ook voor u en ons nog een verrassing. Het verleden heeft aangetoond dat de onderwerpen uitermate divers zijn.

Een Foto-Film Productie wordt ook wel Audio Visuele Productie genoemd. Beelden, veelal foto’s, maar soms ook korte filmpjes, en geluid (muziek, live opnames en gesproken tekst) zijn samengevoegd tot een verhaal. De beelden zijn vaak overweldigend. De makers van deze korte producties werken op een hoog kwaliteitsniveau. Hierdoor is de projectie met een van de beste beamers op een zeer groot scherm van bijna 5 meter breed mogelijk.

Ook dit jaar zal deze dag in het Rabo Theater “De Meenthe”, te Steenwijk plaatsvinden. Dit theater is voor gebruikers van het openbaar vervoer gunstig gelegen, recht tegenover het station, maar heeft ook een grote parkeerplaats voor de bezoekers met auto. In de ruime hal van het theater is voldoende gelegenheid voor de catering.

Om de kosten te kunnen dekken zijn we genoodzaakt een entreeprijs te heffen, € 5,- voor de hele dag en € 3,- voor een halve dag. Deze prijzen zijn inclusief een informatieboekje met daarin een overzicht van de te presenteren producties. De aanvang is 11.00 uur en de dag zal omstreeks 16.30 worden beëindigd.

Wij hopen u allen op 8 november in het Rabo vestzaktheater “De Meenthe” Stationsplein 1, 8331 GM te Steenwijk te kunnen begroeten.

Meer informatie kunt u vinden op onze website: http://avdrenthe.nl/

Drentse AV Groep

Dag van de fotografie

Fotobond en het Utrechts centrum voor de kunsten organiseert de Dag van de Fotografie op 13 september. E.e.a. in het kader van de fotoweek van 12 t/m 21 september.

Dag vd Fotografie flyer DVDF 2014-page-001

Expositie fotoclub ’t Gooi

Fotoclub ’t Gooi bestaat 24 september 90 jaar.
Ter gelegenheid daarvan is er een expositie in Hilversum.
Deze expositie wordt op 4 oktober om 16.00 uur geopend door de burgemeester van Hilversum: “Pieter Broertjes”.

Expo 't Gooi

Expositie collectief Brabant

uitnodiging CB expo Uitnodiging_CollectiefBrabant

This site is protected by wp-copyrightpro.com