Archives

De Zutphense

Start fotozomer Zutphen 2018

Op zaterdag 30 juni is de Fotozomer Zutphen van start gegaan. Met de algemene opening van de Fotozomer is ook de Internationale en spraakmakende World Press Photo Tentoonstelling in de Walburgiskerk Zutphen te zien. Onderdeel van Fotozomer Zutphen is ook onze expositie Passie voor Fotografie. Deze expositie is te zien van 11 juli tot en met 29 juli in de witte vleugel van het Zutphense stadhuis. Openingstijden: maandag 13:00-17:00, dinsdag t/m zaterdag 10:30-17:00 en  zondag 13:00-18:00

 

Expositie Passie voor fotografie

PASSIE VOOR FOTOGRAFIE

Fotografencollectief De Zutphense viert 95-jarig bestaan.

Het Fotografencollectief De Zutphense werd in 1923 opgericht en is daarmee een van de oudste fotoclubs van Nederland. Nu, 95 jaar later is De Zutphense  een fotocollectief van ongeveer 40 enthousiaste vrijetijds- en (semi)- professionele fotografen. De leden zijn, behalve uit Zutphen, afkomstig uit de wijde omtrek. Bijna alle leden hebben hun eigen fotografische specialiteit: portret, journalistiek, natuur of landschappen. Sommigen maken verre reizen, anderen blijven dicht bij huis of fotograferen in hun eigen studio. De tweewekelijkse bespreking van elkaars werk concentreert zich vooral op de creatieve, inhoudelijke kant van het fotowerk. Daarnaast laten de leden zich inspireren door lezingen van goede en bekende fotografen. De club staat bekend om haar hoge niveau. 

In het kader van het 95-jarig jubileum organiseert De Zutphense onder andere een expositie van recent werk van haar leden. De expositie is een representatieve weergave van de kwaliteit die de ‘vrije” fotografie in Nederland heeft te bieden.

Locatie: De Witte Vleugel van het Zutphense stadhuis,
Kerkhof 1a, 7201 DM Zutphen

Toegang Gratis

Openingstijden: Van 11 juli tot en met 29 juli.

maandag 13:00-17:00
dinsdag-zaterdag 10:30-17:00
zondag 13:00-18:00 

 

De expositie “Passie voor Fotografie” staat in het teken de eerste editie van Fotozomer Zutphen. In de maanden juli en augustus zijn er in deze historische Hanzestad verschillende foto-exposities te bewonderen, waaronder World Press Photo en Parels van de Achterhoek. Bezoekers kunnen zich door de hele stad laten verrassen en ontroeren door de uiteenlopende verhalen die in beeld zijn gebracht.

Zutphen ontwikkelde zich de afgelopen jaren meer en meer tot fotostad, onder andere door de komst van World Press Photo, een aantal zeer actieve fotografiecollectieven en natuurlijk door het fotogenieke karakter van deze Hanzestad. Daarom besloot Zutphen Promotie om al deze gepassioneerde initiatieven te bundelen in deze eerste editie van Fotozomer Zutphen. Fotozomer Zutphen is een samenwerking tussen World Press Photo, Zoom-In Zutphen, Fotografencollectief De Zutphense, Parels van de Achterhoek van Jessica de Lepper, zesentwintig lokale ondernemers, Zutphen Promotie en gemeente Zutphen.

 

 

Clubavond 7 maart 2018

Er is op deze clubavond weer gelegenheid om eigen werk te laten zien en bespreken.

 

Clubavond 21 februari 2018

Op deze clubavond zal de Zutphense inzending voor de bondsfotowedstrijd 2018 worden gepresenteerd. En er zal gelegenheid zijn om eigen werk te laten zien.

Clubavond 7 februari 2018

OP deze clubavond verwelkomen wij fotograaf Gerard Wessels. “Noem mij geen nieuwsfotograaf”, zegt Gerard op zijn website, “want eigenlijk ben ik een traditionele straatfotograaf. Zwervend door de stad met een kleinbeeldcamera en zonder afspraken, voel ik mij het gelukkigst”. Meer info vindt je op zijn website

clubavond 24 januari 2018

Vanavond hebben wij onze jaarlijkse ALV. De Algemene Leden Vergadering. En als er nog tijd over is kan er eigen werk worden getoond.

Clubavond 10 januari 2018

Op deze eerste clubavond van het nieuwe jaar zal het jaarprogramma worden gepresenteerd. Ook volgt een toelichting op de bondsfotowedstrijd.  Verder ligt er de vraag aan een ieder om op deze avond zijn/haar beste foto van 2017 mee te nemen. Als we hem al hebben gezien is dat geen probleem. Op een democratische wijze gaan we nummer 1, 2 en 3 bepalen. En natuurlijk zijn er schitterende prijzen ter beschikking gesteld, dus ……. mee doen.

En natuurlijk zullen we gezamenlijk het glas heffen op het nieuwe jaar.

 

Clubavond 13 december 2017

Dit is alweer de laatste clubavond van het jaar.

Er is weer gelegenheid om eigen werk te laten zien en bespreken.(Eventueel ook digitaal).

 

Clubavond 29 november 2017

Op deze clubavond komt bruidsfotograaf Ralf Czogallik ons iets vertellen over zijn werk en zijn aanpak. Ralf is een niet zomaar een bruidsfotograaf zullen wij zien. Twee keer achter elkaar heeft hij een Bruidsfoto Award mogen winnen. En een bekroning tot Beste Trouwfotograaf van Nederland!
Voor meer info kijk op de website van Eppel fotografie

Clubavond 15 november 2017

Vanavond laten de leden die genomineerd waren voor Foto Nationaal 2017 de serie zien waarmee zij aan de ballotage hebben deel genomen. Waaronder de serie van Mylène van de Kamp die geselecteerd is. Meer info over Foto Nationaal klik hier

Daarnaast hebben we ook  de gelegenheid eigen werk te laten zien en bespreken.(Eventueel ook digitaal).

This site is protected by wp-copyrightpro.com