Archives

Written by

Clubavond 3 oktober 2018

Op deze clubavond laten we eigen werk zien.

Clubavond 19 september 2018

Op deze clubavond hebben wij een spreker: Hans Withoos

Hans Withoos heeft campagnes over de gehele wereld, brengt boeken uit en heeft diverse tentoonstellingen.
Zijn fotografie is exclusief, exotisch en romantisch. Van modeshoots tot stillevens in de stijl van zijn voorvader, werkelijk prachtig. Een avond die je niet mag missen.
Voor meer info kijk op zijn website

Clubavond 5 september 2018

Op deze eerste clubavond na onze vakantie hebben we een eigen werkavond.

Opening expositie Passie voor fotografie op 11 juli 2018

Op 11 juli jl. is de expositie “Passie voor Fotografie” op feestelijke wijze geopend door wethouder Mathijs ten Broeke.

De expositie is te bezoeken in De Witte Vleugel van het Zutphense stadhuis,
Kerkhof 1a, 7201 DM Zutphen

De toegang is Gratis

Openingstijden: Van 11 juli tot en met 29 juli.

maandag 13:00-17:00
dinsdag-zaterdag 10:30-17:00
zondag 13:00-18:00

 

 

 

Start fotozomer Zutphen 2018

Op zaterdag 30 juni is de Fotozomer Zutphen van start gegaan. Met de algemene opening van de Fotozomer is ook de Internationale en spraakmakende World Press Photo Tentoonstelling in de Walburgiskerk Zutphen te zien. Onderdeel van Fotozomer Zutphen is ook onze expositie Passie voor Fotografie. Deze expositie is te zien van 11 juli tot en met 29 juli in de witte vleugel van het Zutphense stadhuis. Openingstijden: maandag 13:00-17:00, dinsdag t/m zaterdag 10:30-17:00 en  zondag 13:00-18:00

 

Expositie Passie voor fotografie

PASSIE VOOR FOTOGRAFIE

Fotografencollectief De Zutphense viert 95-jarig bestaan.

Het Fotografencollectief De Zutphense werd in 1923 opgericht en is daarmee een van de oudste fotoclubs van Nederland. Nu, 95 jaar later is De Zutphense  een fotocollectief van ongeveer 40 enthousiaste vrijetijds- en (semi)- professionele fotografen. De leden zijn, behalve uit Zutphen, afkomstig uit de wijde omtrek. Bijna alle leden hebben hun eigen fotografische specialiteit: portret, journalistiek, natuur of landschappen. Sommigen maken verre reizen, anderen blijven dicht bij huis of fotograferen in hun eigen studio. De tweewekelijkse bespreking van elkaars werk concentreert zich vooral op de creatieve, inhoudelijke kant van het fotowerk. Daarnaast laten de leden zich inspireren door lezingen van goede en bekende fotografen. De club staat bekend om haar hoge niveau. 

In het kader van het 95-jarig jubileum organiseert De Zutphense onder andere een expositie van recent werk van haar leden. De expositie is een representatieve weergave van de kwaliteit die de ‘vrije” fotografie in Nederland heeft te bieden.

Locatie: De Witte Vleugel van het Zutphense stadhuis,
Kerkhof 1a, 7201 DM Zutphen

Toegang Gratis

Openingstijden: Van 11 juli tot en met 29 juli.

maandag 13:00-17:00
dinsdag-zaterdag 10:30-17:00
zondag 13:00-18:00 

 

De expositie “Passie voor Fotografie” staat in het teken de eerste editie van Fotozomer Zutphen. In de maanden juli en augustus zijn er in deze historische Hanzestad verschillende foto-exposities te bewonderen, waaronder World Press Photo en Parels van de Achterhoek. Bezoekers kunnen zich door de hele stad laten verrassen en ontroeren door de uiteenlopende verhalen die in beeld zijn gebracht.

Zutphen ontwikkelde zich de afgelopen jaren meer en meer tot fotostad, onder andere door de komst van World Press Photo, een aantal zeer actieve fotografiecollectieven en natuurlijk door het fotogenieke karakter van deze Hanzestad. Daarom besloot Zutphen Promotie om al deze gepassioneerde initiatieven te bundelen in deze eerste editie van Fotozomer Zutphen. Fotozomer Zutphen is een samenwerking tussen World Press Photo, Zoom-In Zutphen, Fotografencollectief De Zutphense, Parels van de Achterhoek van Jessica de Lepper, zesentwintig lokale ondernemers, Zutphen Promotie en gemeente Zutphen.

 

 

Clubavond 13 juni 2018

Op deze clubavond hebben laten we eigen werk zien met als thema “gezegden, spreekwoorden en uitdrukkingen”.

 

Clubavond 30 mei 2018

Op deze clubavond ontvangen we Bert Spiertz, fotograaf

Mijn eerste foto’s maakte ik rond mijn tiende met de Agfaclick van mijn vader vertelt Bert op zijn website. Vanaf die tijd heeft de fotografie mij in zijn greep.
Fotograferen werd mijn manier van in de wereld aanwezig zijn door te observeren en te tonen wat ik zie.
Rond mijn twintigste maakte ik mijn eerste reizen naar het buitenland, aanvankelijk nog in Europa, maar later ook naar India, Sri Lanka en Nepal.
De sterke indrukken gaven de aanzet om met de camera mijn ervaringen en indrukken te verwerken en te delen met anderen.
Voor meer info kijk op zijn website of FB

clubavond 16 mei 2018

Op deze avond laten we weer eigen werk zien

Clubavond 2 mei 2018

Op deze clubavond laten de clubleden die naar Wenen zijn geweest werk zien. Ook is er gelegenheid om eigenwerk te laten zien.